
Kuchnia wegetariańska
Dziesiątki przepisów na przystawki, zupy i dania główne, przyrządzane bez mięsa - smaczne, urozmaicone i bardzo zdrowe. Książka zawiera też przegląd najważniejszych i najpopularniejszych składników z opisami konkretnych właściwości. Dzięki tabeli witamin można sprawdzi wartość odżywczą każdego posiłku i ułożyć odpowiednie wegetariańskie menu.
5 kilo mniejPraktyczny poradnik dla wszystkich, chcących zrzucić kilka kilogramów wagi nie przez drakońska dietę, ale dzięki uprawianiu sportu. Charakterystyka najpopularniejszych sportów, jak jogging, jazda na rowerze, pływanie, nordic walking (marsz z kijkami), jazda na rolkach, siłownia, czy aerobik. W opisie: koszty, zagrożenia kontuzją, skuteczność przy odchudzaniu, zużycie kalorii na godzinę (w wersji intensywnej lub fitness). Książka zawiera też zestawy ćwiczeń na każdą partie ciała.
100 pomysłów na diety i smukłą sylwetkęKsiążka powinna znaleźć się w biblioteczce wszystkich tych, których marzeniem jest szczupła sylwetka i dobre zdrowie. Dzięki prezentowanym dietom szybko pozbędziesz się zbędnych kilogramów i długo utrzymasz pożądaną wagę, a na dodatek zadbasz o swoje zdrowie i urodę.
Książka przedstawia 100 diet od A - adwentowa - do Ż - żelazowa. Dla ułatwienia wyboru każda dieta została krótko scharakteryzowana, a jadłospis rozpisany na 5 dni. Ponadto obok przepisów zamieszczona jest lista niezbędnych zakupów na każde 5 dni i rady ułatwiające przyrządzanie posiłków.

Drób na 100 sposobów
" Z kaczką w kuchni Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu wz wolowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi, poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy, zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i mieszać. Ta właśnie wszechstronność,zosdtała wykorzystana w przepisach. Mamy w książce mnóstwo pomysłów na przygotowanie tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. znajdziemy tu też kaczkę, gęś czy perliczkę. I jeszcze jeden ważny powód, ale którego warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne stosowane jest szczególnie chętnie polecane w kuchni dietetycznej, i to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, dzieci, ludzi starszych, kobiet w ciąży...".

Ryby. Najlepsze przepisy
Ilustrowana książka kucharska zawierająca ponad 100 przepisów na łatwe, wyrafinowane, codzienne i świąteczne dania z ryb. Sprawdzone przepisy na przekąski, sałatki, zupy, dania główne, potrawki, omlety i sosy zadowolą każdego smakosza. Książka opisuje różne metody czyszczenia, filetowania i przyrządzania ryb, marynowania, wędzenia, pieczenia, smażenia, gotowania i konserwowania. Cenny materiał stanowią zdjęcia, jak atrakcyjnie podawać przygotowane ryby. Książka zawiera indeks przepisów oraz tabele dotyczące sposobów przyrządzania ryb.

Świat przypraw. Opowieść o przyprawach wzbogacona o 60 przepisów
Książka zabiera nas w podróż śladem odkrywców i zdobywców odległych ziem, opowiada o nieznanych zaletach przypraw oraz magicznych właściwościach przypisywanych im na całym świecie. Tę fascynującą opowieść dopełnia 60 przepisów autorstwa młodego kuchmistrza Gillesa Choukrouna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz