środa, 8 grudnia 2010

Smacznie i zdrowo


Kuchnia wegetariańska
Dziesiątki przepisów na przystawki, zupy i dania główne, przyrządzane bez mięsa - smaczne, urozmaicone i bardzo zdrowe. Książka zawiera też przegląd najważniejszych i najpopularniejszych składników z opisami konkretnych właściwości. Dzięki tabeli witamin można sprawdzi wartość odżywczą każdego posiłku i ułożyć odpowiednie wegetariańskie menu.

5 kilo mniej

Praktyczny poradnik dla wszystkich, chcących zrzucić kilka kilogramów wagi nie przez drakońska dietę, ale dzięki uprawianiu sportu. Charakterystyka najpopularniejszych sportów, jak jogging, jazda na rowerze, pływanie, nordic walking (marsz z kijkami), jazda na rolkach, siłownia, czy aerobik. W opisie: koszty, zagrożenia kontuzją, skuteczność przy odchudzaniu, zużycie kalorii na godzinę (w wersji intensywnej lub fitness). Książka zawiera też zestawy ćwiczeń na każdą partie ciała.

100 pomysłów na diety i smukłą sylwetkę
Książka powinna znaleźć się w biblioteczce wszystkich tych, których marzeniem jest szczupła sylwetka i dobre zdrowie. Dzięki prezentowanym dietom szybko pozbędziesz się zbędnych kilogramów i długo utrzymasz pożądaną wagę, a na dodatek zadbasz o swoje zdrowie i urodę.
Książka przedstawia 100 diet od A - adwentowa - do Ż - żelazowa. Dla ułatwienia wyboru każda dieta została krótko scharakteryzowana, a jadłospis rozpisany na 5 dni. Ponadto obok przepisów zamieszczona jest lista niezbędnych zakupów na każde 5 dni i rady ułatwiające przyrządzanie posiłków.


Drób na 100 sposobów
" Z kaczką w kuchni Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu wz wolowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi, poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy, zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i mieszać. Ta właśnie wszechstronność,zosdtała wykorzystana w przepisach. Mamy w książce mnóstwo pomysłów na przygotowanie tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. znajdziemy tu też kaczkę, gęś czy perliczkę. I jeszcze jeden ważny powód, ale którego warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne stosowane jest szczególnie chętnie polecane w kuchni dietetycznej, i to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, dzieci, ludzi starszych, kobiet w ciąży...".


Ryby. Najlepsze przepisy
Ilustrowana książka kucharska zawierająca ponad 100 przepisów na łatwe, wyrafinowane, codzienne i świąteczne dania z ryb. Sprawdzone przepisy na przekąski, sałatki, zupy, dania główne, potrawki, omlety i sosy zadowolą każdego smakosza. Książka opisuje różne metody czyszczenia, filetowania i przyrządzania ryb, marynowania, wędzenia, pieczenia, smażenia, gotowania i konserwowania. Cenny materiał stanowią zdjęcia, jak atrakcyjnie podawać przygotowane ryby. Książka zawiera indeks przepisów oraz tabele dotyczące sposobów przyrządzania ryb.


Świat przypraw. Opowieść o przyprawach wzbogacona o 60 przepisów

Książka zabiera nas w podróż śladem odkrywców i zdobywców odległych ziem, opowiada o nieznanych zaletach przypraw oraz magicznych właściwościach przypisywanych im na całym świecie. Tę fascynującą opowieść dopełnia 60 przepisów autorstwa młodego kuchmistrza Gillesa Choukrouna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz